U bent hier

Concert @ Home

Amber Docters Van Leeuwen & Taisiya Pushkar
vrijdag, 26 augustus, 2011 - 20:00
Concert @ Home is een initiatief van J.S. vzw. In een gemoedelijke sfeer brengen jonge en ervaren muzikanten klassiek of jazz met piano solo, duo, trio,.... telkens in een andere bezetting. De Kwartcirkel in Sterrebeek sluit zich dit seizoen aan bij Concert@home en brengt een aantal van dezelfde producties in Sterrebeek.


Programma:

  • Debussy Cello Sonate
  • Schnittke Cello
  • Sonate Van Breen Flavours cello solo (in opdracht van Amber geschreven ter gelegenheid van haar Carnegie Hall Concert)
  • Beethoven Sonate

Amber Docters van Leeuwen, °1984, celliste, studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en won het Nationaal Cello Concours 2008 van Nederland. Intussen woont zij met haar man, Ruben Samama (bassist van Jef Neve trio), in New York, waar zij nu werkt na haar studies aan de Manhattan School of Music. Zij kreeg er de Pablo Casals Award én de Van Lier Award ! Naast klassiek en hedendaags repertoire, maakt Amber naam met divers studiowerk o.a. met Jef Neve (Imaginary Road) en Bobby Mc Ferrin (Indian Music). Zij bouwt een internationale carrière uit in Europa en Amerika.

Op 13 Februari 2011 gaf zij in New York haar debuutconcert in Carnegie Hall, Weill Recital Hall en, naar aanleiding van het succes, wordt dat programma begin september in België op cd gezet.

Het uitzonderlijk concert staat in het teken van de voorbereiding op de CD-opname, met dank aan Jef Neve voor zijn verwijzing naar concert @ home.

Het wordt een duo programma met haar pianiste, Taisiya Pushkar, die voor de cd opname overkomt uit NY.

Zie :
http://www.amberdvl.com/
http://www.youtube.com/watch?v=Y0k6gEWBp04 - Een portret over Amber, gemaakt door NTR Podium. Bekijken meer dan waard !!!


Galerie De Kwartcirkel Leopold Nantierlaan 21 1933 Sterrebeek

Tickets € 10,00

Reservatie verplicht: info@kwartcirkel.be Maximaal 40 plaatsen!

Kamermuziek thuis rond de piano / Concert convivial avec grands talents / Meet&greet the artist in the living room

Blijf op de hoogte van onze activiteiten: