U bent hier

Krachtige vrouwen ....kunstige schouders.........

vrijdag, 8 maart, 2013 - 20:00 to 22:00

8 maart 2013 om 20u moet je in je agenda schrijven. Niet alleen is het dan  Internationale Vrouwendag, maar in Galerie De Kwartcirkel in Sterrebeek maken we daar een speciaal feestje van.

 

Gastvrouw Monique François, beeldend kunstenaar, zet haar halfrond open voor een stukje tentoonstelling en een praatset met zetels voor een paar vrouwelijke eregasten. Viona Westra praat er met Paula Semer, Brigitte Raskin en Sien Diels. En een bijzonder optreden van Paulien Rondou!!!

 

Paula Semer was de leading lady van de televisie. Ze heeft het Flageyplein meegemaakt, het Amerikaans theater en daarna de Reyerslaan. Maar ze heeft zich vooral van minzame en kwieke omroepster opgewerkt tot programmamaker en producer. Haar borstkanker overwon ze en ze maakte er meteen een educatief vertrekpunt van voor grote campagnes, waarin zovele vrouwen steun vonden.

 

Brigitte Raskin was 20 in de jaren 60 en ruilde haar bestaan van lerares in voor de onzekerheid van de journalistiek en het literaire werk. De knappe kop liet zich ook opmerken in taalspelletjes op de televisie. Maar ze werd vooral een begrip toen haar debuutroman “Het koekoeksjong” meteen de AKO-literatuurpijs kreeg in 1989. Daarna volgde het “overwinteringsdagboek”, “de maagd van Antwerpen”, “de eeuw van de ekster”, “dagboek van steen” en het mooie “eigenzinnig alfabet”, waarin ze zichzelf blootgeeft. En wacht maar… er is nog meer op komst…

 

Sien Diels is een Vlaamse actrice die vooral bekendheid verkreeg via Sesamstraat, waar ze Pino als dikke vriend had in haar kruidenierswinkel. Miljoenen kinderen hebben haar daar leren kennen. In Vlaanderen duikt ze nu en dan op in goede televisiereeksen. Ze kan schitterend vertellen!

 

Viona Westra kent hen alledrie goed… Paula op de toenmalige BRT(N) en in producties voor de “Instructieve omroep”, Brigitte als medestudente in de banken van de journalistenopleiding. En Sien vanuit progressieve theaterexperimenten en als dorpsgenote.

Daar zitten anekdotes in… een avond vol verhalen.

 

We kunnen er allemaal sterker van worden. Vrouwen én mannen. Die laatsten moeten vooral niet wegblijven!

 

Toegang: 10€ - reserveren graag (er zijn maar 50 plaatsen!) via avfwo@bigfoot.com of via info@kwartcirkel.be

 

Galerie De Kwartcirkel

Leopold Nantierlaan 21
1933 Sterrebeek

 

De avond gaat i.s.m. het Vermeylenfonds van Wezembeek-Oppem

Blijf op de hoogte van onze activiteiten: