U bent hier

Schubert - Winterreise

René SLOT, tenor & Robert Weirauch, piano
zaterdag, 10 december, 2011 - 20:00

René SLOT studeerde naast zijn geneeskundestudie zang bij Johanna Zeegers de Beyl, de alt Aafje Heynis, Udo Reinemann en Rudolf Jansen. Later studeerde hij interpretatie van liederen, opera en oratorium bij Anton Kersjes, oud-dirigent van het Amsterdam Philharmonisch Orkest. Momenteel wordt hij gecoacht door de zangpedagoge Gemma Visser uit Eijsden.

Hij gaf liederenrecitals met begeleiders als Kelvin Grout, Maarten Bon, Eke Simons, Gabrielka Clout en sinds 2008 met Robert Weirauch. Hij zong de Winterreise van Schubert in de Deventer Schouwburg in de serie van de St. Kamermuziek Deventer. Naast zijn grote liefde voor de liedkunst, zong hij als tenorsolist begeleid door dirigenten als Otto Tausk en Oane Wierdsma met ondermeer het Orkest van het Oosten, het Limburgs Symfonie Orkest en Toonkunstkoren. Hij trad op in oratoria als Die Jahreszeiten van Haydn, Bach’s Johannes (aria’s en Evangelist) en Matthäus Passion en het Weihnachtsoratorium, Elias van Mendelssohn en Mozart’s Requiem.

In 2011 zong hij in Brussel met de Chapelle des Minimes cantates van J.S. Bach.

Recent kwam van Robert Weirauch en René Slot de CD uit van de Winterreise van Schubert.

Robert WEIRAUCH studeerde piano en compositie aan het Conservatorium Maastricht, respectievelijk bij Tonie Ehlen en John Slangen. Naast zijn drukke werkzaamheden als freelance pianist bij diverse ensembles, als partner in twee liedduo’s en als repetitor, heeft hij inmiddels meer dan zestig werken gecomponeerd.

Zijn oeuvre omvat kamermuziek, koorwerken, synthesizer- en filmmuziek, concerten en een opera (The History Of The Devil, in 2001 bekroond met de 2de prijs op het Dimitri Mitropoulos Concours in Athene). Sinds 2005 is hij begeleider aan het Maastrichts Conservatorium. Met de mezzosopraan Regula Boeninger vormt hij een liedduo. In 2003 wonnen zij het Internationale Brahms Concours in Pörtschach, Oostenrijk. Sinds 2007 is Robert Weirauch lid van de Stichting Limburgse Componisten. In datzelfde jaar ontving hij de Bremen Aanmoedigingsprijs voor jong Limburgs talent, resulterend in de CD-productie "Simurg Ensemble plays Robert Weirauch."
http://www.robert-weirauch.com/

Voor informatie over concerten kunt u contact opnemen via reneslot@me.com of via 0031-651584889


Galerie De Kwartcirkel Leopold Nantierlaan 21 1933 Sterrebeek

Tickets € 10,00


Reservatie verplicht:
info@kwartcirkel.be Maximaal 40 plaatsen!


Kamermuziek thuis rond de piano / Concert convivial avec grands talents / Meet&greet the artist in the living room

Blijf op de hoogte van onze activiteiten: